Od 2015. plaćanje grejanja po utrošku

Bez autora
Feb 28 2013

Ministarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da bi sve toplane u Srbiji trebalo da do početka grejne sezone 2015. godine pređu na naplatu toplotne energije po utrošku. Prelazak na taj način naplate će biti obaveza po budućem zakonu o energetskoj efikasnosti, o kojem skupštinska rasprava treba da počne 7. marta.Toplane su najnestabilnija karika energetskog sistema Srbije i ozbiljno moraju da sprovode sve akte i pravila koje je država donela i da se tehnički pripreme za merenje po utrošku.

Od 2015. plaćanje grejanja po utroškuMinistarka energetike Zorana Mihajlović najavila je danas da bi sve toplane u Srbiji trebalo da do početka grejne sezone 2015. godine pređu na naplatu toplotne energije po utrošku.

Ministarka je, na skupu o uvođenju obračuna i naplate toplotne energije po utrošku, kazala da će prelazak na taj način naplate biti obaveza po budućem zakonu o energetskoj efikasnosti, o kojem skupštinska rasprava treba da počne 7. marta.

Toplane su najnestabilnija karika energetskog sistema Srbije i ozbiljno moraju da sprovode sve akte i pravila koje je država donela i da se tehnički pripreme za merenje po utrošku, kazala je ona.

Kako je istakla, korist za građane će biti ta što će plaćati onoliko koliko su potrošili, a očekuje se i da će nov sistem naplate povećati energetsku efikasnost za 20 do 30 posto što će smanjiti zagađenje vazduha.

U Srbiji se iz toplana greje 25 posto domaćinstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik